"Kenalpasti kenapa usahawan terkemuka di Malaysia mendapatkan nasihat dan tunjuk ajar Ibu Hanim untuk syarikat mereka bertahan lama..."
Jika anda berada di sini, mungkin anda mempunyai masalah perniagaan yang Ibu Hanim boleh selesaikan.
Jika anda tengah bertungkus-lumus dan bersusah-payah untuk mengembangkan perniagaan anda tetapi masih gagal, kami ada jalan penyelesaiannya.
Hi I'm         
Jeremy Jackson
 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Maecenas porta orci ut nisi laoreet, eget hendrerit nisi sagittis. Nam rutrum, arcu vel pellentesque interdum, risus est sodales purus, sit amet congue felis felis non metus. Aliquam nunc ante, venenatis facilisis scelerisque in, vehicula sit amet mauris. Curabitur tempor ullamcorper porta. Quisque et massa in massa ullamcorpe .

 Consectetur id vel elit. Etiam eleifend urna ac mauris sollicitudin, eget porta enim fringilla. Morbi ultricies orci a bibendum varius. Nulla facilisi. Aenean sagittis pharetra augue, quis viverra leo fermentum consectetur. Pellentesque viverra dui vitae nisl blandit eleifend. Nam laoreet semper felis at luctus. Quisque eget commodo magna.

 Maecenas consequat quis magna pellentesque tincidunt. Suspendisse potenti. Quisque lacus sapien, suscipit a malesuada et, laoreet et eros. Mauris malesuada aliquet odio, in vulputate magna commodo sed. Phasellus non pretium elit. 
Assalamualaikum.
Datuk Faridah Hanim Haron atau lebih mesra dikenali sebagai Ibu Hanim, adalah Presiden Annems Leadership Solution dan Annems International Sdn Bhd, seorang fasilitator professional dan perunding pembangunan organisasi, pengurusan perubahan dan juga guru kami.

Beliau mempunyai lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam bidang Pembangunan Organisasi, berpengalaman dalam mengetuai projek-projek transformasi dan perubahan organisasi. Beliau juga mempunyai kelulusan MBA (Keusahawanan) dari Institut Keusahawanan Australia.

Sebelum ini, beliau merupakan satu-satunya Pakar Pembangunan Organisasi dan Pengurusan Perubahan dan Pembangunan Kepimpinan serta Pembelajaran di PETRONAS, sebuah syarikat minyak negara bertaraf Fortune 500 dan juga seorang Penasihat Pembangunan Kepimpinan untuk Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM).
Kini, bergiat aktif membantu dan memberi nasihat serta berunding dengan beberapa perusahaan kecil dan sederhana terkenal di Malaysia seperti Siti Khadijah Apparel, Dexandra, El Izzah Travel and Tours dan Raffelina.

Datuk Faridah Hanim Haron juga merupakan:
1. Penasihat Perunding Pembangunan Organisasi dan Kepimpinan kepada 17 anak syarikat ESQ Indonesia.
2. Ahli Lembaga Pengarah ACT Consulting (Salah satu anak syarikat ESQ Group Indonesia).
3. Ahli Lembaga Pengarah dan Penasihat MDC Asia Link Berhad.
4. Ahli Lembaga Pengarah Precession Capital Berhad.
5. Penasihat Organisasi Syarikat Jamu Tun Teja.
6. Penasihat Organisasi Syarikat Mary Jardin.
7. Penasihat Organisasi Raffelinna Sdn Bhd

Pada tahun 2019, Datuk Faridah Hanim Haron telah dinobatkan sebagai penerima Anugerah Kepimpinan Industri (Latihan dan Konsultasi Perniagaan) di Anugerah Personaliti Industri dan Usahawan Malaysia 2019 oleh Niagatimes. Beliau juga adalah penerima Anugerah Kecemerlangan Khas Kepimpinan di 100 Top Young Ceo Award pada tahun yang sama.

Ramai cikgu yang mengajar cara ledakkan business tapi Ibu Hanim satu-satunya cikgu yang mengajar cara kekalkan business!
Hidayah Zainodin,
Lily Petuna Sdn Bhd
5 Organs For Business Sustainability
Organ 1: Plot Your Roadmap
Langkah-langkah untuk mencapai visi syarikat 10 tahun akan datang
Organ 2: Design Your Blueprint
Adakah struktur perniagaan anda direka bentuk untuk berkembang atau tidak… atau adakah ia masih belum direka bentuk?
Organ 3: Conduct Proper Forensic
Adakah anda penat menyelesaikan masalah yang sama berulang-ulang kali? 94% daripada masalah datang dari sistem, bukan datang dari staff.
Organ 4: Sharpen Your Stewardship
Punca nombor 1 kejatuhan mana-mana organisasi syarikat adalah kepimpinan dan pemimpin yang berkualiti adalah 13 kali lebih berpeluang untuk mengalahkan saingan mereka. Kenal pasti gaya kepimpinan yang paling berkesan.
Organ 5: Building High Performing DNA
Ketahui secara terperinci formula untuk membentuk budaya berprestasi tinggi.
Hear The Word On The Street
"Business Sustainability Solution ini adalah antara program business paling amazing yang Ahyat pernah sertai!"
Ahyat Khalissabri Bin Ishak,
Greater Synergy
"Business Sustainability Solution menjadi pelengkap puzzle yang sekarang sudah lengkap menjadi S.O.P yang menjadi legasi saya."
Hajah Padzilah Enda Sulaiman,
Siti Khadijah Apparel Sdn Bhd
"Saya sangat yakin inilah ilmu yang saya cari selama ini demi memastikan perniagaan saya berdaya maju, stabil dan bertahan lama."
Ustadz Hj Ruhaizam Hj Abd Hamid,
El Izzah Travel And Tours Sdn Bhd
"Jika saya diberi kuasa untuk memantapkan dunia usahawan saya akan mewajibkan setiap CEO berguru dengan Ibu Hanim."
Abuayubul Ansari,
AbangAbu
Ketahui bagaimana kami bantu syarikat seperti anda menangani cabaran-cabaran perniagaan dan menstruktur semula organisasi.
Dapatkan online video bersiri ringkas tentang formula membina perniagaan yang kukuh dan bertahan lama.
Annems Leadership Solution | Copyright ©2018 | All Rights Reserved
Privacy Policy  -  Terms & Conditions  -  Disclaimer